Glaswol

Glaswol is een minerale wol die zeer vaak gebruikt wordt in de bouwsector. Kenmerkend zijn de meer dan degelijke thermische isolatiewaarde en de vele toepassingsmogelijkheden. Het is een flexibel materiaal dat beschermt tegen warmte, koude en geluidshinder. Glaswolisolatie presteert bovendien ook opmerkelijk goed qua brandveiligheid en absorbeert geen water. Dit alles maakt het tot een zeer geschikt en veelzijdig isolatiemateriaal.

ONTDEK ONZE GLASWOL ISOLATIEPRODUCTEN

Op zoek naar een ander type isolatiemateriaal?

glaswol vloerisolatie

Hoe wordt glaswolisolatie gemaakt?

Glaswol wordt geproduceerd uit zand en gerecycleerd glas. Beide basisgrondstoffen worden op hoge temperatuur samengevoegd en door toevoeging van bindstoffen en lucht ontstaat het eindproduct. Vezels worden gevormd door kokend vloeibaar glas dat door een draaiende schotel gaat, vergelijk het met een suikerspin. Tussen deze vezels wordt droge stilstaande lucht vastgehouden, laat dit nu net de beste isolator zijn. Glaswol is verkrijgbaar in rolvorm en in platen.

glaswol voordelen

Voordelen van glaswol

  • Glaswol isoleert thermisch zeer degelijk (lambdawaardes tussen 0.030 W/m.K en 0.040 W/m.K).
  • Door zijn uitgesproken vezelstructuur heeft glaswol ook een goeie akoestische waarde.
  • Het is een brandveilig materiaal (brandklasse A),waterbestendig en rotvrij.
  • Glaswol is erg flexibel waardoor probleemloos onregelmatige oppervlakken kunnen worden geïsoleerd.
  • De impact van glaswol op het milieu is laag gedurende zijn hele levenscyclus. Het is dus een duurzaam product.
  • Glaswol wordt gecomprimeerd verpakt. Dit is voordelig voor transport, logistiek en de ruimte die het in beslag neemt.
  • Het is makkelijk verwerkbaar.
  • Glaswol is vlot verkrijgbaar en weinig onderhevig aan prijsschommelingen.
Isoconfort 35

Isoconfort 35 van ISOVER

Isoconfort 35 van ISOVER (lambda 0.035 W/m.K) is speciaal ontworpen om te plaatsen tussen kepers, spanten of regelwerk en ideaal om het risico van koudebruggen te beperken. Het is een glaswoldeken, bekleed met een comfortvlies uit polyester. Er worden om de 10 cm merkstrepen aangebracht zodat de rollen gemakkelijk op maat versneden kunnen worden. Dankzij zijn grote elasticiteit en uitmuntend mechanisch gedrag, kan Isoconfort 35 gemakkelijk tussen de balken vastgeklemd worden. Isover biedt voor het versnijden van glaswol een specifiek isolatiemes, dat het verwerken makkelijk maakt. 
Ontdek hier al onze toebehoren.

 

Multimax 30 VAN ISOVER

Multimax 30

Multimax 30 is uiterst geschikt voor het isoleren van spouwmuren. Met een lambdawaarde van 0.030 W/m.K is dit de meest performante isolatieplaat binnen de minerale wol. Het is een waardig alternatief voor PUR of PIR in de spouw en bovendien makkelijk, snel te plaatsen en onbrandbaar.
 

glaswol toepassing

Toepassingen van glaswol

Glaswol heeft het grote voordeel dat het zowel thermisch als akoestisch isoleert. Kruipruimtes, zoldervloeren, hellende en platte daken, plafonds, spouwmuren en binnenmuren zijn maar een greep uit de toepassingen van glaswolisolatie.
Glaswol is zeer flexibel en licht van gewicht. Daardoor kan je glaswol snel en makkelijk aanbrengen en is het ideaal om naden en valse spouwen op te vullen.

 

Wat is het verschil met rotswol?

Glaswol en rotswol vallen beiden onder de noemer minerale wol. Het grootste verschil zijn inderdaad de grondstoffen. Bij glaswol bestaat de basis uit glas, bij rotswol is het basismateriaal vulkanisch gesteente (basalt). Qua thermische isolatiewaarde zijn beide aan elkaar gewaagd. Glaswol is licht en flexibel, rotswol heeft gemiddeld een hogere densiteit waardoor het ook als vloerplaat kan gebruikt worden of als isolatie voor een plat dak. Zowel glaswol als rotswol kunnen ingezet worden voor zeer veel gemeenschappelijke toepassingen (isoleren van spouw, scheidingswanden, roostering, daken enz..)

ONTDEK MEER OVER STEENWOLISOLATIE

party-Wall glaswolisolatie

Party-Wall

Party-Wall van Isover is een stijve glaswolplaat ontworpen voor de akoestische isolatie van scheidingsmuren. Deze plaat vermindert de spouwresonantie en verhindert contact tussen beide spouwbladen.