Cellenglas

Cellenglas is een hoogwaardig isolatiemateriaal. Het staat vooral bekend om zijn zeer hoge drukweerstand. Het heeft een lange levensduur en is water- en dampdicht. Daarbij is het ook vuurbestendig en erg vormvast. Cellenglas isoleert uitstekend in vochtige omstandigheden zoals bijvoorbeeld bij kelders. Cellenglas wordt ook wel foamglas of schuimglas genoemd. 

ONTDEK ONZE CELLENGLAS ISOLATIE

Op zoek naar een ander type isolatiemateriaal?

productie van Foamglas

Voordelen van cellenglasisolatie

  • Cellenglas neemt geen vocht op en is een inert materiaal.
  • Cellenglas is erg drukvast.
  • Het blijft zijn isolerende eigenschappen volledig behouden tijdens zijn lange levensduur van meer dan 50 jaar.
  • Foamglas is recycleerbaar.
  • Het materiaal is licht in gewicht.
  • Cellenglas is onbrandbaar en vrij van brandvertragers.
     
cellenglas isolatie

Toepassingen van cellenglasisolatie

Cellenglas is door zijn drukvaste en waterdichte eigenschappen uiterst geschikt voor isolatie in vochtige omstandigheden zoals: vochtige kelders, platte daken, isolatie van groendaken en isolatie van gevels. Omwille van zijn druksterkte wordt cellenglas vaak toegepast bij dakparkings. Maar ook binnenmuurisolatie, plafondisolatie of vloerisolatie zijn mogelijke toepassingen. Cellenglas wordt vaak verwerkt als isolatieblok, bij het oplossen van bouwknopen.

Hoe wordt cellenglas gemaakt?

De basis van cellenglas is gerecycleerd glas of glasgrondstoffen zoals kwartszand. De basisgrondstof wordt bij 1000°C gesmolten. Tijdens het smeltproces komt C02 gas vrij waardoor er in het mengsel een groot aantal kleine luchtbelletjes ontstaat. Dit schuim wordt bij afkoeling weer hard. Cellenglas is een stevig (niet samendrukbaar) anorganische isolatiemateriaal dat dus miljoenen luchtbelletjes bevat. Het is volledig waterdicht waardoor het zeker geschikt is voor vochtige omgevingen (platte daken, kelders, gevels).
Deze productie vergt veel energie maar aangezien de grondstof voor het grootste deel bestaat uit gerecycleerd glas en er geen andere schadelijke stoffen gebruikt worden, is de belasting voor het milieu niet groot. Cellenglas is ook recycleerbaar en gaat minstens 50 jaar mee zonder aan zijn isolerende eigenschappen in te boeten. 

FOAMGLAS® PERINSUL S

FOAMGLAS® PERINSUL HL wordt gebruikt om koudebruggen te vermijden en wordt geplaatst in een mortellaag onder dragend metselwerk. Deze cellenglasisolatie kan aangewend worden bij de isolatie van  funderingsdetails, dakranden bij platte daken, onder dorpels en ramen. 
Ook bij zwaardere belastingen (bv. appartementsgebouwen) kan er gebruik gemaakt worden van FOAMGLAS PERINSUL HL.

FOAMGLAS® READY BOARD T4+

FOAMGLAS® READY BOARD T4+

FOAMGLAS® READY BOARD T4+, met een lambdawaarde van 0.041 W/m.K en een druksterkte van 600 kPa, is voorzien van een toplaag waarop rechtstreeks membranen kunnen worden gebrand. Het is een anorganisch product, opgeschuimd zonder milieubelastende drijfgassen. Het is onbrandbaar, en bevat geen brandwerende producten. FOAMGLAS® READY BOARD T4+ kan worden toepast voor het isoleren van kelders, beloopbare platte daken, hellende metalen daken (met staande naad) en vloeren.