Vacuümisolatie

Vacuümisolatie is de laatste generatie isolatie en de meest recente ontwikkeling in het isolatielandschap. Het is dé oplossing wanneer er moet geïsoleerd worden in situaties waar de ruimte zéér beperkt is.

Op zoek naar een ander type isolatiemateriaal?

dun isolatiemateriaal op terrassen

Ideaal bij plaatsgebrek

Hoogwaardige thermische isolatie is reeds geruime tijd volop beschikbaar. In bepaalde gevallen echter, bijvoorbeeld bij renovatie, is er door plaatsgebrek extreem dunne isolatie nodig om de beoogde R-waarde te kunnen halen. Deze technologie is ondertussen ook ontwikkeld. Dankzij een moderne productietechniek wordt specifiek kernmateriaal in een vacuümtoestand gebracht. Dit zorgt voor uitmuntende thermische prestaties (Lambdawaarde tot 0.007 W/m.K) bij geringe diktes. Dit is tot 3 keer beter dan de gemiddelde isolatiewaardes van PUR/PIR!


Lees alles over belangrijke isolatietermen op Het ABC van de isolatie.

vacuumisolatie op verschillende toepassingen

Toepassingen van vacuümisolatie

•    Vloer
•    Plat dak
•    Balkons en terrassen
•    Dakkapellen
•    Vliesgevels
 

ultra dunne isolatie

Advies op maat

Bij het overwegen van vauümpanelen vraag je best advies bij de specialisten van Waeyaert-Vermeersch. Het verwerken van dergelijke panelen past meestal in een systeem en vraagt een specifieke aanpak. De fabrikanten maken op basis van de situatie op de werf een ontwerpplan en stellen daaropvolgend een offerte op maat voor.

ultradunne isolatie

Deck-VQ

Deck-VQ is ultradunne vacuümisolatie geschikt voor daar waar de ruimte beperkt is. Met een dikte van 45 mm haalt u een RD-waarde van 5,00 m²K/W. Deze volstaat om aan de normen voor platte daken of terrassen te voldoen.

vacuümisolatie ultradun

Optim-R

OPTIM-R van Kingspan is een extreem dunne plaat die een isolatiewaarde heeft die tot 3 keer beter is dan de traditionele isolatiematerialen. De plaat bestaat uit een microporeuze kern die in een dun en gasdicht omhulsel is ingesloten.