Hoe isoleer je een hellend dak?

Hellende daken bieden een potentiĆ«le extra ruimte direct onder het dak. Vroeger was die ruimte onder het dakvlak veelal een zolder die niet als woonruimte werd ingericht. Maar ondertussen is er veel veranderd. De bewoonbare oppervlakte van een huis wordt zoveel mogelijk benut en de zolder maakt plaats voor nuttige en gezellige woonruimtes, slaapkamers of badkamers. Het belang van een degelijke en performante isolatie wordt er hierdoor dus alleen maar groter op. Door uw dak degelijk te isoleren wordt het gebouw niet alleen praktischer en gezelliger maar verhoog je de waarde ervan en beantwoord je automatisch ook aan de vooropgestelde normen. 

Op zoek naar een ander type dakisolatie?

hellend dak isoleren waeyaert vermeersch

Een hellend dak isoleren aan de binnenzijde

De isolatie van een hellend dak gebeurt het vaakst langs de binnenzijde. Er is een enorme waaier aan mogelijkheden om een hellend dak degelijk te isoleren. Dit hangt niet alleen af van de persoonlijke keuze van het isolatiemateriaal, maar ook van de structuur van het dak (gordingendak of spantendak). Mits de nodige vaardigheden van de bouwheer kan dit perfect zelf uitgevoerd worden. Besteed je het werk liever uit dan is Isolteam een geschikte partner. Contacteer ons voor meer informatie rond het plaatsen van isolatiemateriaal in een hellend dak.

hellend dak isoleren aan de buitenzijde

Een hellend dak isoleren aan de buitenzijde

Een hellend dak  kan je evengoed langs buiten isoleren. Bij een sarkingdak wordt het isolatiemateriaal bovenop de kepers of spanten aangebracht. Meestal gebruikt men hiervoor stevige PUR/PIR-platen. Deze platen zijn voorzien van tand-en-groef en worden inclusief panlatten vastgeschroefd in de onderliggende structuur.

Behalve ons aanbod aan klassieke dakisolatie zoals minerale wol of harde PUR/PIR-platen kan je een geregistreerd aannemer het dak laten isoleren met gespoten isolatieschuim (vb. Icynene) of inblaasisolatie (glaswol, rotswol, cellulose of houtwol). Ons zusterbedrijf ISOLTEAM is hiervoor een uitverkoren partner!

kelder isoleren aan de buitenzijde

Andere isolatietoepassingen

Naast de verschillende soorten dakisolatie heeft Waeyaert-Vermeersch ook het nodige materiaal om muren, vloeren, kelders en gevels van isolatie te voorzien.

Wens je meer informatie over isolatie voor een hellend dak? Contacteer ons!

Duid aan wat van toepassing is

 


* verplicht in te vullen veld

 
CAPTCHA