Hoe isoleer je best een buitengevel?

Wanneer er gekozen wordt om niet met een klassieke gevelsteen te werken of indien er geen mogelijkheid is om de spouw te isoleren, resten er nog tal van mogelijkheden om de gevel langs buiten te isoleren. Aangezien er via de gevel veel warmteverliezen kunnen optreden, is een correcte plaatsing van de isolatie zeer belangrijk. Zowel in de winter als in de zomer zorg je op die manier voor een aangenamer binnenklimaat en vermijd je koudebruggen. Naast het verhoogd thermisch comfort kan het isoleren van de gevel tevens een akoestisch voordeel opleveren wanneer je gebruik maakt van zachte materialen.

Zoek je een ander type muurisolatie?

Powerwall buitengevelisolatie

Wanneer kies je best voor gevelisolatie?

BuitengevelisolatIe kan zowel bij nieuwbouw als bij renovatie worden toegepast. Het heeft tal van voordelen waarbij het verminderen van het risico op koudebruggen het voornaamste is. Het principe is vrij eenvoudig: werk je met vaste platen (PUR/PIR of resol) dan plaats je deze rechtstreeks tegen de gevel, waarna een regelwerk wordt geplaatst als basis voor de afwerking. Platen die hiervoor veel gebruikt worden zijn de Powerwall (Recticel) en de Wall (Unilin Insulation). Beiden zijn PIR-platen met een degelijke thermische isolatiewaarde en een verbeterde brandweerstand.

wall A geventileerde gevel isoleren

Wall A

Utherm Wall A is een plaat die geschikt is voor de geventileerde gevel. De PIR-plaat is bekleed met een meerlaags microgeperforeerd laminaat en voorzien van tand-en-groefverbinding aan de 4 zijden.

Gevel afwerken met een bekleding met open voegen

Wordt de gevel afgewerkt met een bekleding met open voegen dan plaats je een zwart geveldoek (Morgofolies) of werk je met isolatie die voorzien is van een zwart weerbestendig vlies (Mupan Facade of Rockfit Mono Black, Rockfit Premium Black). Het gebruik van minerale wol verhoogt niet alleen de thermische maar ook de akoestische waarde van je gevel. In verstedelijkte gebieden kan dit een grote meerwaarde zijn.

Mupan facade voor gevelisolatie

Mupan Façade

ISOVER Mupan Façade is weerbestendig en bij uitstek geschikt voor open voegsystemen. Deze bijzonder duurzame glaswolplaat is aan de voorzijde bekleed met een zwart glasvlies en aan de achterzijde met een geel glasvlies.

Kooltherm K15  gevelisolatie met vlies

Kooltherm K15 voor vliesgevel met open voegen

Heb je te maken met een vliesgevel met open voegen dan is de Kooltherm K15 een geschikte plaat. Het is een resol hardschuimplaat, aan een zijde voorzien van een zwart gasdicht aluminium meerlagen complex, die door zijn uiterst gunstige brandweerstand (B-s1,d0 op het naakte product) geschikt is voor zowel laag-, midden- als hoogbouw.

Thermowall houtwolisolatie voor buitengevels

Gutex Thermowall als basisisolatie bij het plaatsen van crepi

Andere gekende technieken voor het isoleren van een buitengevel is een buitengevelsysteem met bepleistering of isolatiepanelen waarop steenstrips worden gekleefd. Gutex Thermowall, houtwol, kan als basisisolatie voor het plaatsen van crepi gebruikt worden maar ook EPS platen komen hiervoor in aanmerking. Advies nodig? Contacteer ons, wij helpen u graag verder!

Isolatie van de gevel met Rockwool

Voordelen van buitengevelisolatie

  • Het levert een flinke energiebesparing op.
  • Geen vochtproblemen.
  • Geen koudebruggen door doorlopend isolatieschild.
  • Beschermt de gevel tegen weersinvloeden.
  • Geen ruimteverlies binnen.
  • Het gebouw krijgt een nieuwe uitstraling.
  • voorkomt schade door extreme temperatuurverschillen.
Gevelbekleding brandwerend

Hoe werk je een gevel af?

Er zijn tal van materialen waarmee de gevel kan worden afgewerkt zoals hout, natuursteen, aluminium, glas, keramiekplaten, gebakken pannen of vezelcementplaten.
Bij Waeyaert-Vermeersch kan je ook het gamma van James Hardie ontdekken. Dit uitgebreid gamma biedt je verschillende mogelijkheden om je gevel af te werken. Je kan kiezen tussen diverse planken en platen met verschillende structuren en kleuren. James Hardie is de ideale onderhoudsvriendelijke en duurzame gevelbekleding.

dak isoleren

ANDERE ISOLATIETOEPASSINGEN

Naast de verschillende soorten gevelisolatie heeft Waeyaert-Vermeersch ook het nodige materiaal om muren, vloeren, kelders en daken van isolatie te voorzien.

Heb je vragen of wens je meer informatie over gevelisolatie? Contacteer ons!

Duid aan wat van toepassing is

 


* verplicht in te vullen veld

 
CAPTCHA